YKS = TYT + AYT Matematik İçin Dünden Hızlı Mısın?

YKS = TYT + AYT MATEMATİK İÇİN DÜNDEN HIZLI MISIN?

YKS = TYT + AYT Matematik sınavı için başarının ilk şartı, başaracağına inanmak; bugün kim olduğunuz dünkü tercihlerinizin sonucudur. Yarın kim olacağınız, bugünkü kararlarınızın sonucu olacaktır. Matematik Geometri derslerinde bir yere ulaşmanın ilk adımı olduğunuz yerde kalmamaya karar vermektir.

YKS = TYT + AYT Matematik İçin Dünden Hızlı Mısın?
YKS = TYT + AYT Matematik İçin Dünden Hızlı Mısın?

YKS = TYT + AYT Matematik sınavı için:  Tavşan mı, Ceylan mı?

Pumayı bilirsiniz. Yaklaşık iki metre uzunluğundaki benekli ve yırtıcı bir hayvandır. Avının peşine düştüğü andan itibaren hızlanan, vücudunun tüm eklem ve kaslarını ortaya koyan hareketlerini seyretmek bir zevktir. Bu ölüm koşusu bazen pumanın, bazen ise hayatı için koşan kurbanın zaferi ile sonuçlanır. Peki, bir puma avının peşinde ne kadar koşar? İşte ormanların vahşi avcısını uygarlıkların kurucusu insana örnek yapacak olan da pumanın özelliğidir. Puma avının peşinden sürdürdüğü o “ölüm koşusunu” her zaman avının cüssesine göre ayarlar. Yani bir ceylan ele geçirmek için koştuğu süre ile bir tavşanın peşinde geçirdiği süre asla aynı değildir. Koşarken harcadığı enerji miktarı, avdan elde edeceği potansiyel enerji miktarını aştığı anda puma koşmaktan vazgeçer. Yenilgiyi kabul edip başka av arar.

Bu nedenle ceylanın peşinden çok, tavşanın peşinden daha az koşar. İşte “aptal puma sendromu” bunun tersini yapan insanların ruh halini ifade etmek için, yani tavşanın peşinden yıllarca koşan, sonra da yakaladığı avı bir öğünde bitiren insanlar için kullanılır. Başarının sırrı pumalıktan, yani harcanan emek, ulaşılan sonuç ilişkisindeki dengeyi iyi saptamaktan geçiyor.

Şimdi söyleyin bakalım sizin yıllardır peşinde koştuğunuz tavşan mı yoksa ceylan mı?

 

YKS = TYT + AYT MATEMATİK İÇİN DÜNDEN HIZLI MISIN?

Her sabah bir ceylan uyanır Afrika’da

Kafasında tek bir düşünce vardır.

En hızlı koşan aslandan daha hızlı koşabilmek,

Yoksa aslana yem olacaktır.

Her sabah bir aslan uyanır Afrika’da

Kafasında tek bir düşünce vardır.

En yavaş koşan ceylandan daha hızlı koşabilmek,

Yoksa açlıktan ölecektir.

 

İster aslan olun, ister ceylan olun hiç önemi yok.

Yeter ki güneş doğduğunda koşuyor olmanız gerektiğini

Hem de bir önceki günden daha hızlı koşuyor olmanız gerektiğini bilin

Yaşam adlı koşuyu ne kadar güzel anlatan bir Afrika hikâyesi…

Bir önceki günden daha hızlı koşmak gerekmektedir.

 

Çünkü eğer aslansanız.

En yavaş koşan ceylanı bir önceki gün yakalamışsanız,

Ve bugün ceylan avlamak niyetindeyseniz,

Artık bilmelisiniz ki en yavaş ceylan sizden daha hızlıdır,

O halde düne göre hızınızı artırmanız gerekmektedir.

 

Yok, eğer ceylansanız,

Ve henüz aslana yem olmamışsanız,

Hızınızı mutlaka düne göre artırmalısınız

Çünkü sıra size gelmiş demektir.

 

YKS = TYT + AYT Matematik sınavı için, Matematik Geometri Özel Ders sonra, Matematik Geometri çalışırken beyninizi yöneterek onu tam kapasite ile kullandığınızda hiç bir YKS = TYT + AYT Matematik Geometri sorusunu ıskalamak durumunda kalmayacağınızdan emin olabilirsiniz. Matematik Geometri derslerini başaracağınıza inanma, kendinize güvenme ve donanmanızı geliştirdiğinizde yine Matematik Geometri için hiçbir sorun yaşamazsınız. Yeteneklerini iyi kullandığınızda okul yaşantınızda keyfinize diyecek olmadığını göreceksiniz. Hayat boyu öğrenmek yine eliminizdedir. Zira hayat bir okuldur, gelecekte rahat etmek için hayat boyu Matematik Geometri öğrenmek gerekir.

 

Yanlış Adres

Adamın biri yeni ulaştığı otele kaydını yaptırır. Odasına girdiğinde masada bir bilgisayar görür ve karısına e-mail atmaya karar verir. Fakat yazdığı mesajı farkında olmadan yanlış bir adrese gönderir. Tam bu sırada farklı bir yerde bir kadın, kocasının cenaze töreninden evine yeni dönmüştür ve bilgisayarındaki maili görür. Arkadaşından geldiğini düşündüğü maili okuyunca olduğu yere yığılıp kalır. Odaya giren annesi yerde yatan kızını ve ekrandaki mesajı görür.                                   

 Kime: Sevgili Karıma                                          

 Konu: Yeni ulaştım                                                             

Benden haber aldığına şaşıracağından eminim. Burada bilgisayar var ve sevdiklerimize e-mail gönderebiliyoruz. Buraya yeni ulaştım ve kaydımı yaptırdım. Her şey senin yarın buraya geleceğin düşünülerek hazırlanmış. Seninle buluşmayı dört gözle bekliyorum. Umarım benim gibi sorunsuz bir yolculuk geçirirsin.                                              

Not: Burası çok sıcak.                                                                                                                                         

YKS = TYT + AYT Matematik sınavı için, Halkalı Matematik Özel Ders öğretmeni, seni ayakta tutmaya yetecek denli güzelliklerle dolu bir yaşam diler.

Cevat Karakayalı

26.04.2018

 

 

 



1 Yorum

  • Matematik için dünden hızlı mısın?
    Halkalı matematik özel ders;
    Hayatımın önem dönüm noktalarından biri üniversite sınavıdır.
    YKS=tyt+ayt sınavlarla kazanacağım.
    Bölüm ve sonrasındaki edineceğim meslek benim yaşam biçimim olacaktır.Bu yüzden matematik dersi benim için çok önemlidir.
    Böylesine önemli bir sınava hazırlanmanın temel şartı:en iyi matematik öğretmeni ve matematik dersini iyi anlamaktan geçer.Bu yüzden Halkalı matematik özel ders öğretmenime çok güveniyorum çünkü matematik özel ders öğretmenim konuyu en kolay ve en çabuk öğreneceğim yöntemlerle anlatmaktadır.Buradan Halkalı,matematik özel ders öğretmenime çok teşekkür ediyorum.

Bir Cevap Yazın