Birebir Matematik Özel Ders Beylikdüzü

Birebir Matematik Özel Ders Beylikdüzü

TYT-AYT MATEMATİK SINAVLARINDA NETLERİ ARTIRMANIN

YOLLARI

Birebir Matematik Özel Ders Beylikdüzü
Birebir Matematik Özel Ders Beylikdüzü

Birebir Matematik Özel Ders Beylikdüzü öğretmeni diyor ki: Matematik öğrenmek için hayallerin son kullanma tarihi yoktur. Derin bir nefes alın ve yeniden deneyin. Asla vazgeçmeyin! TYT-AYT Matematik deneme sınavlarında başarısızlık ecel değil, öğretmendir. Matematik problemlerini çözememek yenilgi değil, gecikmedir. Çıkmaz sokak değil, dönemeç olduğunu bilmelisiniz. Başarısızlığa öğrenme fırsatı olarak bakmalısınız.

Birebir Matematik Özel Ders Beylikdüzü öğretmenine göre YKS Matematik Sınavı için puan artırıcı ipuçları:

Birebir Matematik Özel Ders Beylikdüzü öğretmeni için, TYT Matematik sınavına başlamadan önce ön hazırlık gerekeceğini unutmamalısınız. Sınava başlamadan önce birkaç saniyenizi o bölümün yer aldığı sayfaları hızla gözden geçirmekte fayda vardır. Böyle yapmanın faydası, hem testin yapısı ve sorulardaki nitel ve nicel değişiklikleri kavramayı karşı hazır olmanızı sağlayacak hem de sınava psikolojik olarak hazır olmanızı sağlayacaktır. Hız ve tam isabet arasındaki denge kurulmalıdır.

Birebir Matematik Özel Ders Beylikdüzü öğretmenine göre, sınavda hız ve zaman arasında denge iyi kurulmalıdır. Zaman kazanma düşüncesi ile çok hızlı cevaplama hata yapma olasılığını artırır. Yapılacak yanlış cevaplardan dolayı puan alınmaz, tam tersine puan kaybedilir. Sorularla inatlaşmamak gerekir. Herkesin yapabileceği kolay nitelikte sorular olabileceği gibi, seçici sorular da olacaktır. Karşılaşılan soru üzerinde belirli bir süre geçtiği halde hala çöze ulaşılamıyorsa fazla zaman kayıp etmeden diğer sorulara geçilmelidir. Unutmamak gerekir ki aynı testteki zor ve kolay soruların puan değerleri aynıdır. Önemli olan zor olan soruları çözmek değil, çok soru çözmektir.

Birebir Matematik Özel Ders Beylikdüzü öğretmeni der ki, her bölüme ayrılacak zaman belli olmalıdır. Kodlama stratejisi geliştirilmelidir. Puan getirici hareketler ancak soruları çok dikkatli okumak, doğru çözmek uygun biçimde cevap anahtarına kodlamakla mümkün olacağı bilmelisiniz. Her soru YKS Matematik soru için kitapçığından cevap kâğıdına, cevap kâğıdından soru kitapçığına gidip gelmek hem ciddi bir zaman kaybına hem de dikkat yoğunlaşmasını engelleyen bir durumdur. En iyi kodlama stratejisi ise kodlamanın grup halinde yapılmasıdır.

Birebir Matematik Özel Ders Beylikdüzü öğretmeni sizlere başarılar diler.

Karakayalı, Cevat

05.04.2019

Math Cevat Tutor

 

 

 



Bir Cevap Yazın