Matematik Özel Dersi Beylikdüzü

Matematik Özel Dersi Beylikdüzü

Matematik Özel Dersi Beylikdüzü
Matematik Özel Dersi Beylikdüzü

Matematik Özel Dersi Beylikdüzü öğretmeni diyor ki: Bugün çözdüğün AYT Matematik soruları yarınını şekillendirecek, dün yaptıkların bugünü, bugün yarını inşa edecektir. Şimdi bir yerde duruyor isen dahi, bugün başlattığın YKS Matematik sınavları için değişiklik ise belki, geleceğini değiştirecektir. Bu öğrencilik yolculuğunda her zaman yol düz ve yolculuk kolay değildir. Kimi zaman yokuş çıkar öğrenci, kimi zaman iniştedir. Bildiğim tek şeyin daima çalışan öğrencinin kazanmasıdır. YKS Matematik sınavların ilk TYT Matematik konulara ait temel bilgilere sahip olmanın yanında onları kullanabilen, sınav stratejilerine göre hareket eden öğrenciler başarılı olacağını düşünüyorum. Gerekli temel bilgiler ve becerilere sahip olduktan sonra uygulanacak küçük ve basit stratejilerle daha fazla net, daha fazla puan almak ellerinizdedir.

Matematik Özel Dersi Beylikdüzü öğretmenine göre, TYT matematik için puan artırıcı ipuçları bilmek çok önemlidir. TYT Matematik sınava başlamadan önce ön hazırlık gerekeceğini unutmayınız. Sınava başlamadan önce birkaç saniyenizi o bölümün yer aldığı sayfaları hızla gözden geçirmekte fayda vardır. Böyle yapmanın faydası, hem testin yapısı ve sorulardaki nitel ve nicel değişiklikleri kavramayı karşı hazır olmanızı sağlayacak hem de sınava psikolojik olarak hazır olmanızı sağlayacaktır. Hız ve tam isabet arasındaki denge kurulmalıdır. Zaman kazanma düşüncesi ile çok hızlı cevaplama hata yapma olasılığını artırır. Yapılacak yanlış cevaplardan dolayı puan alınmaz, tam tersine puan kaybedilir.

Beylikdüzü Matematik Özel Dersi Beylikdüzü öğretmeni der ki, Sorularla inatlaşmamak gerekir. Sınav sorularının bölümlere göre getirileri aynı olmasına rağmen, zorluk düzeyleri aynı değildir. Herkesin yapabileceği kolay nitelikte sorular olabileceği gibi, seçici sorular da olacaktır. Karşılaşılan soru üzerinde belirli bir süre geçtiği halde hala çöze ulaşılamıyorsa fazla zaman kayıp etmeden diğer sorulara geçilmelidir. Unutmamak gerekir ki aynı testteki zor ve kolay soruların puan değerleri aynıdır. Bilmelisiniz ki, zor olan soruları çözmek değil, çok soru çözmektir.

Matematik Özel Dersi Beylikdüzü öğretmeni için, Turlama Tekniği’ni uygulamak önemlidir. AYT Matematik sınavında zamanı iyi kullanabilmek ve yüksek puan elde edebilmek için “Turlama Tekniği” ni kullanmak akıllıca bir olacağını düşünüyorum. Turlama tekniği ise, sınavda cevaplanacak tüm testlerde, birinci turda cevaba kolayca ulaşılabilecek soruların öncelikle çözülerek zaman alacak ve zor soruların ikinci tura bırakılmasıdır.

Matematik Özel Dersi Beylikdüzü öğretmeni için, Kodlama stratejisi geliştirilmelidir. Puan getirici hareketler ancak soruları çok dikkatli okumak, doğru çözmek uygun biçimde cevap anahtarına kodlamakla mümkün olacağı bilmelisiniz. Her soru TYT Matematik soru için kitapçığından cevap kâğıdına, cevap kâğıdından soru kitapçığına gidip gelmek hem ciddi bir zaman kaybına hem de dikkat yoğunlaşmasını engelleyen bir durumdur. En iyi ve uygun kodlama stratejisi ise kodlamanın grup halinde yapılmasıdır. Sizin için en uygun kodlama tekniği ise kodlamanın grup halinde yapılmasıdır.

Matematik Özel Dersi Beylikdüzü öğretmeni sizlere, isteklerinizi tatmin etmeye yetecek denli netler diler.

Karakayalı, Cevat

Math Cevat Tutor

29.10.2019

 



Bir Cevap Yazın