Matematik Bire-Bir Özel Ders Beylikdüzü

Matematik Bire-Bir Özel Ders Beylikdüzü

YKS MATEMATİK SINAVLARINA HAZIRLIK SEVGİ İLE İÇ İÇEDİR

Matematik Bire-Bir Özel Ders Beylikdüzü
Matematik Bire-Bir Özel Ders Beylikdüzü

Matematik Bire-Bir Özel Ders Beylikdüzü hocası diyor ki: TYT ve AYT Matematik Geometri sınavlarına hazırlanırken kazandığın tecrübe; matematik sorularını çözerken yaptığın hatalarına verdiğin isimdir. Matematik ilham verici bir bakış açısı ve olağanüstü düşündürücü sorular çözdüğünüzde, davranışınız değişecektir.  Matematik -Geometri derslerinde başarı sadece sözlüklerde “çalışma” kelimesinden önce gelir. Matematik için bilgi, yeteneğin refleks haline gelmesi ve gereken yerde gerektiği biçimde kullanılması, sadece “çalışma” ile gerçekleşir. Kendi içinde bütünlük tanıyan, birbirini tamamlayan bir dizi program ve materyal, çalışmayı angarya olmaktan çıkarıp çok zevkli bir uğraşıya dönüştür. YKS Matematik-Geometri için çalışma yöntemi, deneyimi en üst düzeyde olan, birikimi tavan yapmış ve sistemi çok iyi bilen Matematik Özel Ders Beylikdüzü hocası ile yoluna devam eden öğrenciler başarıyorlar.

Matematik Bire-Bir Özel Ders Beylikdüzü hocasına göre, Matematik için tembellik vücudun aptallığı, aptallık da zihnin tembelliğidir. “SİZ NEYE HAZIRSANIZ, O DA SİZE HAZIRDIR.” Öğrencilerin YKS Matematik sınavlarına hazırlık sürecindeki düşünceleri çok önemlidir. Şayet YKS Sınavına hazırlıkta kontrol elinizde ise; bu düşünce yapısındaki olayları belirleyen ve kontrol eden siz olursunuz.  Bu düşünceye olan öğrenciler, ne istediklerini çok bilirler, azimli, hırslı ve kararlı olurlar. Bu gruptaki öğrencilerin zamanı ve kendilerini yönetme konusunda iç disiplinleri gelişmiştir. Sürekli ve etkili çalışma alışkınlığına sahiptirler. Şayet YKS Matematik Geometri sınavlarına hazırlıkta kontrol dışımızda ise; bu düşünce yapısındaki öğrenciler, yapılması gerekenleri bilmekte ancak bir türlü uygulamaya geçememektedir. Kendilerine tam olarak güvenmezler.  Sürekli endişe içindedirler. Süreci kontrol edemezler ve dikkatlerini toplayamazlar. Yeteri kadar azimli değildirler ve çalışma azimleri oluşturamamışlardır. Başarı için kontrol her zaman öğrencide olmalıdır. Kendi kendini zaman içinde yönetirseniz daha çok başarılı olursunuz.

Matematik Bire-Bir Özel Ders Beylikdüzü hocasına göre, öğrencilik hayatımız sürekli açılıp kapanan bir dizi kapıdır. Çok farklı deneyimlerle YKS Matematik-Geometri sınavlarından sınava koşar dururuz.  Birçoğumuz AYT Matematik çözemediğimiz kalıplaşmış sınav soruların, bizi artık güçlendiremeyen veya işimize yaramayan durumların ve engel teşkil eden problemlerin üzerine kapıları kapamak isteriz. Yine birçoğumuz yeni YKS Matematik Geometri problemleri çözme ve muhteşem yeni deneyimlerle karşılaşma sürecindeyiz. Düşüncelerimiz zihnimizden çok hızlı geçtiğinden, başlangıçta onları durdurmak çok zordur. Öte yandan Matematik problemleri çözerken elimiz daha yavaştır. Dolayısıyla, söylediklerimizi dinleyerek ve TYT-AYT Matematik-Geometri ile ilgili olumsuz düşüncelerin ağzımızdan çıkmasına izin vermeyerek, konuşmalarımızı sınırlandırmaya ve düşüncelerimizi biçimlendirmeye başlayabiliriz.

Matematik Özel Ders Beylikdüzü öğretmeninin temel aldığı yapılandırmacı öğrenme yaklaşımında öğrenme sürecinin merkezinde öğrenci bulunur. Matematik Özel Ders Beylikdüzü öğretmeni, öğrencinin öğrenme sürecinde derse “aktif” olarak katılmasını sağlar. Öğrenci, bu yaklaşımda var olan bir problem üzerindeki matematiksel kavramları keşfederek öğrenir. Öğretici bir YKS Matematik problemini çözdükten sonra, öğrencinin anlayıp anlamadığını “SIRA SİZDE” yöntemi ile kontrol eder. Keşfettiği sonuçlar doğrultusunda inceleme ve araştırma yapar. Ulaştığı varsayımları doğrulayarak öğrencinin genelleme becerisini geliştirir. Bu olaylar gelişirken hep sevgi içerisinde oluşur. Bunu daha iyi anlamamız için günlük yaşantımızla daha iyi netleştirebiliriz.

Evde kedi beslemiş olanlarınız eve geldiğinizde sizi kapıda karşılamasının ne demek olduğunu bilirsiniz. Ne giydiğiniz umurunda değildir. Matematiği anlayıp anlamadığınızı önemsemez. Sınavlarda kaç net yaptığınızla da ilgilenmez. Kediniz sadece orada olmanızla ilgilenir ve sizi koşulsuz sever. Siz de kendiniz için bunu yapın. Yaşamda ve öğrenci olmaktan dolayı heyecan duyun. Çok uzun süre yaşayacak olan sizsiniz. YKS Matematik-Geometri sınavına da sevgi ile yaklaşın. Siz içinizdeki çocuğu sevmeye istekli olana kadar, başka insanların sizi sevmesi çok zordur. İster matematik dersini yapın ya da yapmayın kendinizi koşulsuz bir şekilde ve açık kalplilikle kabullenin;  göreceksiniz ki başarı arkanızdan gelecektir. Matematik Özel Ders Beylikdüzü öğretmeniniz size bu konularda tam destek verecektir.

Matematik Özel Ders Beylikdüzü öğretmeniniz size, son “ Elveda”yı atlatmana yetecek denli “Merhaba “ diyor.

Karakayalı, Cevat

Math Cevat Tutor

29.03.2020

 

 

 

 

 

 

 



Bir Cevap Yazın