Özel Geometri Matematik Ders Beylikdüzü

 Özel Geometri Matematik Ders Beylikdüzü

YKS GEOMETRİ & MATEMATİK SINAVLARI İÇİN SON VİRAJA YAKLAŞIRKEN

SON YAKLAŞMA NOKTASI

Özel Geometri Matematik Ders Beylikdüzü Hocası diyor ki: YKS Geometri Matematik sınavlarından yüksek net yapmak isteyerek hayallerini kendi gücüyle gerçekleştirebileceğine inan öğrenci şevklidir. İnançlıdır ve yaşama sevinci müthiştir. Öğrencinin gelecek yaşantısındaki umudu, onun şimdiki gücünün kaynağıdır. Sen AYT Geometri & Matematik sınav sorularını çözersin, biraz çabala, eninde sonunda başaracağından eminim sevgili çocuğum!” diye hitap eden anne-babalar çocuğunu cesaretlendirdiği için çocuğu eninde sonunda kesin başarılı olur. Matematik Özel Ders Beylikdüzü hocası, öğrencisine “sen yapabilirsin!“Kendi hayallerini ve hedeflerini geçekleştirebilecek güç sende var!” mesajını vererek öğrencisi TYT Matematik Geometri sınavından başarılı olmasının yolunu açar.

Özel Geometri Matematik Ders Beylikdüzü hocasına göre, TYT Geometri Matematik sınav stresini ve motivasyonu kontrol eden her öğrenci başarılı olur. Ancak stresin AYT Geometri &Matematik sınavı için azalttığını bilir. Motivasyonu artırmak için stresten nasıl uzak durabiliriz? İşte bu sorunun cevabı birden fazladır. Birçok çözüm ve yöntem vardır. Bilindiği gibi stresi en çok yaşayan öğrencilerdir. Senelerce deneyimlerim sonuçlarına göre üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin en çok sınav stresi yaşarlar. Bu yüzden üniversite YKS Geometri Matematik sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yaşadığı psikolojiyi yakından takip ediyorum. Öğrencilerin yaşadığı sorunlara yakında bakalım:

  • Matematik & Geometri deneme sınavlarında başım ağrıyor.
  • Sıkça hastalanıyorum.
  • Dört işlem hataları fazla yapıyorum.
  • İstediğim bölümü kazansam başka hiçbir şey istemiyorum.
  • Geometri Matematik sınavları ile ilgili artık birçok kabuslar görmeye başladım.
  • Tırnaklarımı koparıyorum, saçlarım dökülüyor.
  • Çok fazla gerginim ve bağışıklık sistemim çöktü. Kendimi nasıl sakinleştirmeliyim.

Diğer taraftan stresin olumlu bir yönü de öğrencilere Geometri- Matematik dersi çalışma gücü vermesidir. İlk önce harekete geçmek için bir ihtiyaç ortaya çıkar, ihtiyacın giderilip giderilmeyeceği düşüncesi stresi meydana getireceği ortaya çıkar. Stresi oluşturan eylem ortadan kaldırılırsa stres de ortadan kalkar, eylemler ihtiyaçların giderilmesi için yetersiz kalırsa vücutta yıkıcı hasar oluşur. Stresin vücut üzerinde bir takım etkileri vardır. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir:

Geometri & Matematik Sınavında Stresin Fizyolojik Etkileri

  • -Kasılmış mide

  • -Gergin kaslar

  • -Yüksek nabız

  • -Nefeste zorluk

  • Konsantrasyon bozukluğu

  • Konuşma zorluğu

  • Ses kısılma

    Stresin Duygusal Belirtisi

  • Uyuma sorunun ortaya çıkması ve erken uyanma
  • Duygusal patlama
  • Aşırı yeme veya iştah kaybı
  • Aşırı titreme
  • Kaygı ve korkudan kaçma

Stresin Zihinsel Belirtileri

  • Konsantrasyon zorluğu

  • Eleştireler kapalı tutma

  • Düşüncelerin çarpıtılması

  • Eskiye göre daha katı tutumlar sergileme

  • Çevresindekileri suçlama

YKS Geometri matematik Sınavları için Egzersiz ve olumlu düşünme

Özel Geometri Matematik Ders Beylikdüzü hocasına göre, Haziran ayında YKS Geometri &Matematik yaklaştığında kaygı seviyesi yüksek öğrenciler, “Zaman kalmadı. Hiçbir şey bilmiyorum, herkes çalışmasını bitirmiştir. Sınav günü geldi ve ben çalışmış olsam da nasıl olsa her şeyi birbirine karıştırıyorum”, ya da sınav sırasında “Geometri Matematik dersinden benden daha iyiler olduğuna göre neden sınav kâğıdını ilk ben veriyorum? Sorular bu kadar kolay olamaz. Ben soruları yanlış anlamış olmalıyım.”  Gibi düşüncelerin etkisi altına girerek kendilerini sıkıntı altına sokuyor. Öğrencilerin sınav öncesinde öğrendiği bilgiyi, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanmasına engel olan sınav kaygısının etkileri, “endişe” ve “yoğun duygulanım” başlıkları altında ifade ediyor. Kaygısı çok yüksek olan öğrenciler, düşük olanlarla oranla ders çalışmaya daha çok zaman ayırmasına rağmen diğerlerinden daha başarısız oluyor. Elde edilen bulgular, düşük performansının nedenini bu öğrencilerin Geometri & Matematik dersi çalışma sürelerindeki yetersizlikle değil, olumsuz düşüncelerinin kendi üzerlerinde yaratığı, başa çıkılmaz derecedeki kaygı ile açıklıyor.

Kaygının zihinsel süreci olan “endişe” ile başa çıkmak için gerçekçi ve olumlu düşünme biçimini benimsemeye çalışmak, bedensel süreci olan “yoğun uyarılma” ile başa çıkmak için de gevşeme egzersizleri yapmak gerekiyor. Öğrencilerin kendi zihinlerinde ürettiği bu olumsuz düşüncelerinin tutsağı olmaktan kurtulmaları halinde, endişeleri azaldığı ve artık bedenden gelen sinyaller eskisi olumsuz yorumlamadığı için “yoğun uyarılma” ve “endişe” sürecinin aşama aşama yok olacağı belirtiliyor. Öğrencilerin potansiyellerini kullanabilmeleri ve öğrendiklerini kâğıda doğru ve sistemli bir şekilde dökmeleri için endişe verici sürecin etkisinden uzak ve huzurlu ortamlarda kendilerini rahat hissettikleri pozisyonda ders çalışmaları öneriliyor.

Özel Geometri Matematik Ders Beylikdüzü hocası denedi. İsterseniz Deneyin

-Bir şey tamir ederken elin tamamen yağlandığında burnun kaşınır.

-Yere düşürdüğün bir bozuk para veya bir küçük vida ulaşılması en zor yere yuvarlanır.

-Patronuna lastiğin patladığı için geç kaldığını söylediğinde ertesi gün lastiğin gerçekten patlar.

-Sıkışık trafikte şerit değiştirildiğinde, terk ettiğin şerit daha hızla akmaya başlar.

-Birileri ile karşılaşma ihtimalin, görünmek istemediğin zaman en üst düzeydedir.

-Bir makinenin çalışmadığını ispat etmen gerektiğinde kesin çalışır.

-Kaşıntının şiddeti ulaşma zorluğu olan yerle doğru orantılıdır.

-Ayağınıza tam oturan bir ayakkabı kesinlikle mağazada en çirkinidir.

-Herhangi bir şeyi çok beğendiğinizde derhal üretimden kaldırılır.

-Üzerine yağ-reçel sürülmüş bir ekmek kesinlikle en pahalı halıya ve yüzüstü düşer.

Matematik Geometri öğrenmeyi şansa bırakmak, başarı değil, sonu hüsran ile biter.

 Özel Geometri Matematik Ders Beylikdüzü Hocası:  “Biliyorsunuz ki, öğrencilik yaşantınızda Geometri & Matematik çalışmayı ertelemek geleceğinizdeki mutluluğu ertelemektir. Öğrencilik hayatınızı keyifli bir yolculuğa dönüştürmek sizin elinizde…” der.

Beylikdüzü Matematik Özel Ders Hocası sizlere, başarılar dilerken, Matematik & Geometri öğrenmeyi şansa bırakmak, başarı değil, sonu hüsran ile biter diyor.

Karakayalı, Cevat

Math Cevat Tutor

07.06.2020

 



Bir Cevap Yazın