Beylikdüzü Matematik Yüz Yüze Özel Ders

Beylikdüzü Matematik Yüz Yüze Özel Ders

Beylikdüzü Matematik Yüz Yüze Özel Ders Hocası diyor ki: YKS Matematik sınavlarında ; “ANLAMAMAK” Matematik & Geometri başarısızlığının ve korkusunun en önemli nedenlerindendir. Matematik & Geometri konularını anlayamayan öğrenci önce dersten kopar ve daha sonra dersten soğuyarak dersi bırakır. Daha da ötesi de kapasitesinden ve zekâsından şüphelenmeye başlayacaktır. Bunun sonucunda dersi başarmayacağına inanır ve umudunu kaybeder. Diğer Matematik problemlerinde bilgi ve kavramları kullanamazsın. Ezberde aynı soruya yönelik çözüm yöntemini bilirsin. Soruda en küçük bir değişiklik yapıldığında soruyu çözemezsin. Anladığında tüm tip soruyu çok rahatlıkla çözebilirsin.

Beylikdüzü Matematik Yüz Yüze Özel Ders Hocasına göre, öğrencilik hayatınızda her iki durumla karşı karşıya kalırız. Bazılarına müdahale edemeyeceğiz, bazılarına ise müdahale edebiliriz. Yani hayatı biz yapamayız. Ona maruz kalırız, ancak çalışarak önlem alabiliriz.

Beylikdüzü Matematik Yüz Yüze Özel Ders Hocası için, Matematik Geometri müfredatı, derse girecek öğretmenlerin belirlenmesi senin kontrolünde olamayan unsurlardır. Gerçek şu ki, her şeye rağmen Matematik & Geometri dersini öğrenmek için gayret gösterip potansiyelinin üstüne çıkmak senin elindedir. Matematik & Geometri dersini tam olarak anlayamadığın konuları değişik kitaplardan okuyarak ve çalışarak yapabilirsin. Matematik öğretmeninin ders işlemesine öğrenci olarak belki müdahale edemiyoruz. Müfredatı daha anlaşılır bir hale getiremiyoruz, ama şunu da unutmamalıyız ki, bütün öğrenciler Matematik Geometri dersini senin gördüğün gibi işliyorlar. Aynı kitabı okuyor, aynı soruları çözüyorlar. Hiç düşündün mü, diğer öğrenciler başarılı olabiliyorlar? Çünkü onlar kendi açılarından yapmaları gerekeni yapıyorlar.

Beylikdüzü Matematik Yüz Yüze Özel Ders
Beylikdüzü Matematik Yüz Yüze Özel Ders

Beylikdüzü Matematik Yüz Yüze Özel Ders Hocasına göre, “Ezberlersen bir gün anlarsan her gün çözersin”. Ezber kısa süreli başarılar getirirken anlama daha uzun süreli başarılar elde etmeni sağlar. Yani, ezberde bir sınavda geçer not aldığın zaman sınav sonrası her şey unutulur. Anladığında ise, kısa bir tekrarla her zaman sınava hazır olursun. Sana tavsiyem, Matematik & Geometri derslerine çalışarak zevk almak istiyorsan anlamaya çalışın. Anladıkça Matematik dersinde başarın artacaktır. Ezberleme öğrenmenin en zor yöntemidir. Daha çok beyin gücü, zaman kaybıdır ve sıkıcı bir yöntemdir. Matematik & Geometri derslerinde başarıyı yakalamak istiyorsan ezberi bırak anlamaya bakmalısın.

Beylikdüzü Matematik Yüz Yüze Özel Ders Hocasına göre, Matematik & Geometri derslerinde başarısız öğrencilerin büyük çoğunluğu üzerinde bir anket yapılsa çoğunun vereceği cevap “Matematik” dersine kafam basmıyor olacaktır. Bu cümle ile öğrencilerin asıl anlatmak istediği “benim potansiyelim bu kadar, ne yaparsam yapayım daha iyi olmuyor ”dur. Ancak, aynı öğrenci üç top bilardoda üç topa birden vurabilmek için kağıt kalem kullanmadan yaptığı açı hesapları, oluşturduğu geometrik hesapların ne kadar karışık olduğunu bilmiyordur. Bilseydi, Matematik & Geometri için potansiyelini zorlamadığını fark edecekti. Derste zorlamadığı potansiyelini bilardo masasında sonuna kadar zorladığı için o toplara vurabildiğini bilecekti. Soruyorum, kafası basmayan öğrenci babasının verdiği harçlıklarla ile okul hayatında geçinebilir miydi?

Burada asıl sorun kafanın Matematik & Geometri dersine basmaması değil, öğrencinin gereğini yani limitlerini zorlamamasıdır. Bir öğrenci nasıl olur da bu kadar çabuk pe edebilir. Bu olsa olsa onun zihninde oluşturduğu bir seraptır. Çölde susuz kalan bir insan o sıcağın altında hayali dereleri, muslukları görmeye başlar. Gördüğü o gölün üstüne zıplayıp atladığında ise onun aslında bir kum birikintisi olduğunu acı da olsa öğrenir. Matematik & Geometri dersine kafam basmıyor diyen öğrenci, sürekli bilgisayar oyunu oynamak ister. Beyni de ona serap gördürür. “Boş ver Matematik & Geometri derslerine kafan zaten basmıyor, hem öyle bir şey de yok ki zaten.” Seraptan uyanabilsen Matematik dersini öğrenebildiğini zannettiğin kadar zor bir olmadığı göreceksin.

Matematik Özel Ders Beylikdüzü Hocasına göre, sınıfta bazı öğrenciler vardır, Matematik & Geometri gibi bir dersten 100 alırlar. Bunları hemen korumaya almalıyız diye düşünürsünüz. Nasıl olur da bu dersten böyle bir not alır? Hemen sınıfta bu durumu kulisi oluşturulur: “Kesin kopya çekmiştir”, “O çocuk manyak ya, çok zeki birisi”, “O zaten Matematikçi”. Şundan emin olabilirsin, o senden zeki değildir. O da esenin gibi et ve kemikten yaratılmıştır. Onu, matematikte başarısız öğrenciden ayıran özelliği James Agathe şu cümleleri ile anlatmaktadır: Profesyonel kişidir ki, canı istemediği zaman bile işini yapar. Amatör, yapmayı istediği halde yapamaz.”

Matematik & Geometri dersinde başarılı olmak istiyorsan profesyonel öğrenci olmalısın ve işinin gereğini yerine getirmelisin. Sen de “Matematik & Geometri dersine kafam basmıyor” diyerek üstüne düşeni yapmazsan, üzgünüm sen bir amatör öğrencisin demektir. Emin ol, senin düşündüğün biçimde potansiyelini zorlamış ve artık potansiyelinin sonuna gelmiş değilsin. Potansiyelinin son sınırına yaklaşmadın bile. Hatta daha başındasın. Başarı için ne kadar çaba gösterirsen, başarı düzeyini de o kadar artırırsın.

Beylikdüzü Matematik Özel Ders hocasını; sevgi, saygı çerçevesinde yaşadığımız her dönemde karşımızda sürekli mutlu yüzler görmek çok sevindirir. Matematik Özel Ders Beylikdüzü Hocası, YKS Matematik & Geometri sınavlarına döneminde de her zaman olduğu gibi sevgi, saygı, başarı, sağlık ve mutluluk temenni eder.

Karakayalı, Cevat

Math Cevat Tutor

04.11.2020

 

 

 



Bir Cevap Yazın