Çok İyi Bahçeşehir Matematik Özel Ders

Çok İyi Bahçeşehir Matematik Özel Ders

Matematik Hayatınızı Şarj Edin

Çok İyi Bahçeşehir Matematik Özel Ders Hocası diyor ki: YKS Matematik Geometri sınavlarında neden bazı öğrenciler hayallerinin ötesinde başarılara imza atarken, bazıları AYT Matematik//Geometri sorularını çözememenin sıkıntısını yaşıyor? Cevap ne kadar basit! Kendi psikolojilerinin, üretkenliklerinin ve ikna becerilerinin farkında olmadıkları için olduğunu düşünüyorum. Eğer zihninizi, bedeninizi, işleri oldurabilme yeteneğinizi ve başkalarını size hayat yolculuğunda size yardım etmesi yönünde etkileyebilme gücünü eğitemezsiniz sıradanlıktan asla kurtulamazsınız. Bunları eğitirseniz gıpta ile baktığınız YKS Matematik// Geometri sorularını çözerek zirveye çıkan öğrencilerle aranızdaki tüm farklıklar ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.

Çok İyi Bahçeşehir Matematik Özel Ders Hocasına göre, Matematik //Geometri çalışmak için motivasyonunuzu kayıp ediyor, çok sık pes ediyor, risk alamıyor ve performans endişesi yaşıyorsanız öğrencilik hayatınızdaki en büyük eksikliğin farkına varmalısınız. Bu eksiklik kesinlikle SİZ ’siniz. Sizi sıradanlıktan kurtaracak tek güç ise elinizdeki tetikleyicileri kullanmak olmalıdır. Bunları uyguladığınızda bütün Matematik //Geometri sorularını çözmenin mutluluğunu yaşamaya hazır olun. Bundan sonra muhteşem ve dopdolu bir öğrencilik hayata uyanmaya hazır olun.

Çok İyi Bahçeşehir Matematik Özel Ders : MAYMUN DEYİP GEÇMEMEK GEREK

“Tavanda muzlar asılı olan bir kafese maymunları koymuşlar. Maymunlar çok sevdikleri muzları yemek için hoplayıp zıplasalar da muzlara erimemişler. Kafese birbirine iliştirebilecek şekilde plastik çubuklar atıldıktan sonra maymunlar çubuklarla muza ulaşmaya çalışmışlar ve başarılı olamamışlar. Ancak kısa bir süre sonra birbirine geçirmeyi akıl etmişler ve bunun sonucunda muzlara ulaşmayı başarmışlar. Başka bir seferde ise kafese kutular konmuş ve bu sefer de kutuları üst üstte koymayı düşünmüşler ve muzları yemeyi başarmışlardır. Tek başına kutuların üst üstte konması ya da çubukların uç uça eklenmesi bazı maymunlar için yeterli olamayınca onlarda üst üstte konan kutulara çıkıp uc uca eklenen çubuklarla muza ulaşmayı başarmışlardır.”

Çok İyi Bahçeşehir Matematik Özel Ders Hocası da, görüldüğü gibi maymunlar muza erişirken olağanüstü bir bağlantı potansiyeli sergilemektedir. Zira maymunların davranışı, iki ayrı durumdaki maç ve araçlar arasındaki bağlantıların anlaşılması ya da aradaki mantıksal ilişkilerin kavranması ile ortaya çıkmaktadır. Bu tür davranışı Gestalt psikologlar içgüdüsel öğrenme olarak ifade etmektedirler. Bu teoriye göre bir problem durumunda bir ilkeyi kendi içgüdüsü ile öğrenen bir kişi, deneyimini bambaşka bir duruma aktarabilir. İlkeleri iç görü kullanmaksızın ezberleyenler ise bu aktarımı yapamaz, öğrendiklerini yersiz bir biçimde kullanır ya da unutabilirler. İç görüyle gerçekleşen öğrenme keşiflerin unutulması zordur. Hastalara uyku ilacı verilmesi tembihlenen hemşirenin uyumuş bir hastaları uyandırıp uyku ilacı içirmesi gibi gülünç bir durum yaşanabilir.

Öğrencilerin Matematik // Geometri derslerinde çözülen problemlerden esinlenerek diğer problemleri çözmesi olayı da benzer bir durum olarak düşünebilir. Matematik Geometri Özel Ders Bahçeşehir Öğretmeni çözdüğü problemlere bezer Matematik Geometri sorularını öğrencinin daha sonra çözmesi gibi…

Yeryüzündeki en gelişmiş beyne sahip canlılar olarak öğrendiğimiz Matematik //Geometri temel kavramları ve teoremleri basit bir biçimde ezberlememeliyiz. Matematik Geometri ilgili bir sorunun cevabını bulmak için öğrendiklerimizi başka Matematik Geometri sorularının çözümlerini de üretebilecek biçimde öğrenmeli ve kavramalıyız. Öğrencilik hayatını akışı içinde, tıpkı aradığı sorunun cevabını hamamda yıkanırken suda batmayan tasta görüp “Buldum!” diye bağıran Arşimet gibi olmalıyız. Çevremize bu gözle baktığımızda, bir filmi veya bir diziyi böyle seyrettiğimizde içgörüsel olarak fark ettiğimiz bir ilke ve bilgiyi başka durumlara uyarlayarak kullanmamız mümkün olur.

MATEMATİK //GEOMETRİ ÖĞRENMEYİ EĞLENCELİ HALE GETİRMEK

Matematik Geometri öğrenmek ve çalışmak genellikle gençler için belirli hedeflere ulaşabilmek için bir zorunluluk gibi algılanmaktadır. Böyle olunca asıl hedef bitirmek ve yetiştirmek haline gelir. Bu durum ise öğrencinin doğasına aykırıdır. Öğrenci doğası eğlenceli ve haz veren bir öğrenme gerektirir. Matematik //Geometri öğrenmeyi daha zevkli ve eğlenceli bir hale getirmek için başvurulabilecek birçok yol olabilir. Geometri soruları çözme, Matematik için zihinsel hesaplama yapma yarışı gibi pek çok uygulama yapılabilir.

Matematik //Geometri sorusu çözmek, bir öğrenme etkinliği olarak düşündüğümüzde zihinsel kıvraklıkla ilgili sorular başka bir öğrenmeyi eğlenceli bir hale getirmesi ve sonra da soru çözülmese bile keşfetme hazzı yaşatması açısından yararlıdır.

GEÇİŞLERE DİKKAT

Öğrenci, öğrencilik yıllarında çok çeşitli ve değişik alanlarda öğrenme ile karşı karşıyadır. İki saat gibi nispeten kısa bir çalışma süreci Matematik Geometri, Fizik, Edebiyat ve yabancı dil derslerini içerebilir.

Bu konularda çalışırken öğrenci muhakkak bir geçiş süreci yaşanır. Örneğin Matematik Geometri dersinden sonra Edebiyat dersini çalışmaya başlanabilir. Aynı alan içinde bile yazı, okuma, alıştırma gibi çalışmalar yer alabilir ve bunlar arasında geçişler olur. İşte bu geçişlerin doğru bir biçimde yapılması da çalışmayı ve öğrenmeyi etkiler. Öğrenen öğrencinin bu anlamda daha önceden yapacağı geçişler için bir hazırlığı ve planı olmalıdır.

Çok İyi Bahçeşehir Matematik Özel Ders Bahçeşehir Hocası da AYT Matematik Geometri sınav soru kitapçıklarında da bile bu ilkeye dikkat edilmiştir. Kitapçıkta önce Türkçe, sonra Matematik //Geometri, Fen ve sosyal sorularının sıralı olması rastlantı değildir. Matematik Geometri Özel Ders Beylikdüzü Öğretmeni gibi eğitimcilerin bu sıralamayı uygun görmeleri gibi bireylerin de kendi çalışma öğrenme zamanlarını da kendileri için en uygun sıralamayı izlemelidirler.

MATEMATİK GEOMETRİ İÇİN KAYGIYA AMAN DİKKAT!

Öğrencilerin öğrenirken yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri yüksek düzeyde kaygı duymaktır. YKS Matematik //Geometri sınavlarında çalışırken yüksek düzeyde yaşanan kaygılar öğrencinin elini kolunu bağlar. Özellikle TYT Matematik// Geometri sınavlarında aşırı kaygı nedeni ile başarısızlığın yaşanması çok sık rastlanan bir durumdur. Bu durumdaki öğrencileri kaygılarını azalmayı öğrenmelidirler.

Kaygı, bir iç sürecin ürünü olabilir. Başka bir değişle, belli şartlanmalara dayalı olarak öğrenme yolu ile edinilebilir. Bu demek ki kaygıyı azalmayı da öğrenebiliriz.

Aşırı kaygının önerilmemesi gibi çok rahat olmak da öğrenmeyi etkiler. Öğrencinin öğrenmeye başlarken orta düzeyde bir kaygı taşıması daha iyi daha İyi Matematik Geometri öğrenmesine yol açabilir. Makul bir düzeyde bir kaygı, beraberinde güdülenmeyi de getirecektir.

Matematik özel Ders Bahçeşehir Hocası sizlere, YKS matematik sınavlarında başarılar dilerken, kalemiz sivri olmasını diler.

Karakayalı, Cevat

Math Cevat Tutor

23.06.2021

 

 



Bir Cevap Yazın