Bahçeşehir Matematik Ders Verenler

Bahçeşehir Matematik Ders Verenler

Bahçeşehir Matematik Ders Verenler Hocası diyor ki: En zor Matematik problemleri geriye bakarak anlaşılır, ileriye bakılarak çözülür. Matematik dersinde çok soru soran aptal gelebilir, aslında gerçek aptal hiç soru sormayandır. Matematik dersinde başarının gizi ısrarla istemektir. Matematik dersinde başarı, öğrencinin başlangıç noktası ile ulaştığı yer arasındaki farktır.

Bahçeşehir Matematik Ders Verenler Hocasına göre, Matematik/Geometri konularını gayret ile çalışmak, öğrenciyi öğrenci eder, fakat işin zor yanı çalışmaya alışmaktır. Hiç kimse senden daha iyi değildir; ama sen ortaya bir çaba koymazsan, sen de hiç kimseden iyi değilsin. Ayrıca, tavuk bu olayın dışındadır. Yatarak başarıya ulaşabilen tek canlı tavuktur.

Matematik konularını öğrenmek için,

%20 Matematik dersini çok iyi dinleyerek ve not tutarak,

%40 Okuyarak ve yazarak,

%60 Kendi kendine anlatarak,

 %90 Tekrar ederek,

   %100Arkadaşına anlatarak.

Atakent En İyi Matematik Özel Ders Hocasından  Düşünceler

-En İyi Matematik bilen öğrencilerin dokuz düşüncesi vardır.

-Baktıklarında, berrak görmeyi düşünürler.

-Dinlediklerinde, iyi duymayı düşünürler.

-Görünüşleri bakımından, sıcak olmayı düşünürler.

-Davranışlarında, saygılı olmayı düşünürler.

-Konuşmalarında, doğru olmayı düşünürler.

-En zor Matematik problemlerini çözerken ciddi olmayı düşünürler.

-Matematik dersinde kuşkuya düştüklerinde, Bahçeşehir En İyi Matematik Özel Ders öğretmenine Matematik sorularını nasıl soracaklarını düşünürler. Öfkelendiklerinde, sorunları düşünürler.

-YKS Matematik deneme sınavlarında netlerini nasıl artıracaklarını düşünürler.

BİR GERÇEK DOSTLUK SINAVI…

Matematik Özel Ders Atakent Öğretmeni ile Matematik dersini seven öğrencisi dostluğun ve arkadaşlığın konu edildiği bir söyleşiden çıkmışlar yolda birlikte yürüyorlardı.

Biraz ileride yolun kenarında, iki köpeğin koyun koyuna sokulmuş, birlikte uyumakta olduklarını gördüler. Öğrencisi biraz söyleşinin etkisi altında kalarak, bu görüntü karşısında çok duygulandı ve bu duygusunu En İyi matematik Özel Ders Atakent Öğretmeni ile paylaşmak istedi.

“Efendim, şu manzaraya bakın” dedi. “ne denli ve bir ders alınacak dostluk örneği, değil mi?” Matematik Özel Ders Atakent Hocası, öğrencisinin bu heyecanı karşısında hafifçe gülümsedi gülümsemedi ve kişisel çıkarların nice dostlukları yakıp kul ettiğini anımsattıktan sonra, ona unutamayacağı bir ders verdi:

“Evlat, sen onların arasına bir kemik atıver de, bak o zaman gör dostluklarını,” dedi.

Bir dostluk, kişisel çıkra karşısında unutulmayacak denli sağlamsa, ancak bu durum karşısında bir değer ifade eder ve ancak o zaman onun adına “gerçek dostluk denilir.

Matematik Özel Ders Atakent Hocasının tek dileği; Matematik öğrenmek isteyip de öğrenemeyen öğrencilere, onların dünyasını aydınlatan bir ışık olmasıdır.

Karakayalı, Cevat

30.03.2023

 

 



Bir Cevap Yazın