Bahçeşehir En İyi Matematik Ders Verenler

Bahçeşehir En İyi Matematik Ders Verenler

Bahçeşehir En İyi Matematik Ders Verenler Hocası öğrencilerine sesleniyor.  Matematik dersinde şu anda durumunuz ne ise, bu geçmişteki bir zamanda verdiğiniz ya da vermediğiniz kararların sonucudur. Şimdiki kararlarınız da 5 yıl sonra Matematik için hangi noktada olacağınızı belirleyecektir. Matematik öğrenmek için sen değiştiğinde, her şey değişir. Dahası, sen değiştiğinde geleceğin yeniden yazılır.

Bahçeşehir En İyi Matematik Ders Verenler hocasına göre, Matematik öğretmenin temel değerlerinden biri sevgidir. Sevgi, verilen emek ve zaman ile kendini gösterir. Seven insan, sevdiği kişinin olabileceğinin en iyisi olarak mutluluğunu ister. Ayrıca, bu amaca kendini adamıştır. Bir anne çocuğunu seviyorsa, o çocuğun olabileceğinin en iyisi olarak yetişmesine kendini adar. Çocuğunu sevdiği için onun mutlu olmasını ister. Dahası, hiçbir fedakârlıktan kaçmaz.

Bahçeşehir En İyi Matematik Ders Verenler Hocası da YKS Matematik sınavlarında öğrencisinin olabileceklerinin en iyisi olarak yetişmesine kendini adamıştır. Dahası, bu amaç doğrultusunda emek ve zaman verir. Karşılığında beklediği yegâne şey ise öğrencilerinin gelişip birer mutlu insan olmalarıdır. Öğrencilik hayatınızda daha mutlu yeni bir yön vermek istiyor. Ayrıca, Matematik konularını anlamadığınızda Matematik Özel Ders Beylikdüzü hocasının size her zaman yardım edeceğini biliyor musunuz?

ŞIMARTILAN ÖĞRENCİLER GELECEKTE AĞIR BEDELLER ÖDÜYOR

Tanınmış bir çocuk psikoloğuna göre, helikopter ebeveynliğinin anlamına gelen daha ileri bir versiyonu olan ve çocukların önüne çıkan her tür zorluğu ortadan kaldıran “kar küreyici” ebeveyn nesli, çocuklarını öylesine el üstünde tuttu ki, artık günümüzde ergenler arasında salgın gibi yayılan bir zihinsel bir rahatsızlığa neden oldular.

Anne-babalar çocuklarının hayatlarını çok kolaylaştırıyorlar, bunun sonucunda da çocuklar karşılaştıkları problemleri kendileri çözemez hale gelirler ya da önlerine çıkan engelleri kendileri aşamaz hale gelirler.

Eğer ebeveynler çocuklarının önlerine çıkan engelleri ortadan kaldırırlar ve çocuklarının hayatlarını mümkün olduğunca basit ve kolay hale getirirlerse çocukları gelecekte kötü günler bekler. Dışarıdan bakıldığında bu hayranlık duyulacak bir şey çünkü hepimiz çocuklarımız için en iyisini istiyoruz. Ama, böyle davranmakla onlara dirençli olma konusunda hiçbir şey öğretmediği gibi, evden ayrılıp dünya ile yüzleştiğinde çok savunmasız olmalarına neden oluyor. Bir “kar küreyici” ebeveyn, çocuklarının okula otobüse binerek ya da yürüyerek gitmesini istemek yerine onları okul kapsına kadar bırakıyor.

MATEMATİK ÖĞRENEREK HAYALLERİNİN ÖTESİNE GEÇ

Çocuklarına en son cihazları ve oyuncakları alıyor, çocukları hiç sürece katmadan çamaşır yıkıyor, evi temizliyor, yemek ya da ütü yapıyorlar, kızların ya da oğullarının ev ödevlerini zamanında yapıp teslim etmesini sağlıyorlar. Giderek yaygınlaşan ebeveyn yaklaşımının, çocuklarına yeterince zaman ayıramadığını düşünen anne babaların suçluluk duymasından kaynaklanır. Ebeveynlerin çok az zamanı var, kendilerini Suçlu hissettikleri için de çocuklarını çok fazla şımartıyorlar. Bunu sonucunda, şımartılmış ve fazla üstüne düşülmüş bir kuşak değildir. çocuklar kendi problemleri ile başa çıkmaktan aciz oldukları için muazzam bir zihinsel sağlık krizi ile de karşı karşıya kalıyorlar.

Depresyon ve kaygı oranları oldukça yüksektir. Gençlerin yaklaşık dörtte biri okuldan mezun olmada önce ciddi bir psikolojik problem yaşamış olacak, bu da onların çok zayıf bir kuşak olduğunu gösterir.

Çocuk yetiştirmenin temel kuralı çocukların kendi yapabilecekleri işleri onların yerine yapmamaktan geçer. Ayrıca, çocukları Matematik dersini öğrenmek için, okula giderken otobüse ya da bisiklete bindirmek veya toplu taşımayı nasıl kullanacaklarını öğretmek gerekiyor. Ayrıca çocukların düzenli olarak yaptıkları ev işlerinin olması, teknoloji kullanımlarının sınırlanması ve belli yaşa geldiklerinde, paranın değerini anlayabilmeleri için yarı zamanlı bir işe girmeleri gerekiyor. Onları böyle el üstünde tutmayı artık bırakmanın zamanı geldi.

Atakent Matematik Özel Ders Hocası, “İlkokuldan Üniversiteye” giden bu zorlu yolda sizlere başarılar diler.  “ Matematik problemi çözen kaleminiz güçlü ve zihninizin açık olmasını” ister.

Unutmayınız ki “YKS Matematik  sınavında her başarı ter kokar ve hiçbir başarı tesadüf değildir.”

Karakayalı,Cevat

04.04.2023

 



Bir Cevap Yazın