Uzman Atakent Matematik Özel Ders Öğretmeni

Uzman Atakent Matematik Özel Ders Öğretmeni

MATEMATİK ÇALIŞARAK ZİRVEYE TIRMANIN!

Uzman Atakent Matematik Özel Ders Öğretmeni
Uzman Atakent Matematik Özel Ders Öğretmeni

Uzman Atakent Matematik Özel Ders Öğretmeni diyor ki: YKS Matematik sınavlarına hazırlanırken, gerçekten başarılı olmak istiyor musun? Cevabın evet ise, bir süreliğine ortadan kaybolmaya hazırlan. Matematik konularını çok iyi çalış ve Matematik sorusu çöz. İşlerin bittikten sonra geri dön. Hayalet ol. Ayrıca, bazı başarılarının büyüsü bozulması diye gizli tuttuğunuz planlarınız var mı? YKS Matematik sınavlarında başarılı olmak istiyorsan, kimseye söylememen gereken üç şey vardır. Birincisi, hedeflerini söylemelisin;  ikicisi korkularını anlatmamalısın; üçüncüsü ise, geçmişini anlatmamalısın.

Uzman Atakent Matematik Özel Ders Öğretmeni ‘ne göre, YKS Matematik sınavlarına hazırlanan bir öğrenci, hatalarını kabul edecek kadar büyük, onlardan yararlanacak kadar akıllı ve onları düzeltecek kadar güçlü olmalıdır. YKS Matematik sınavına hazırlanırken 3 şeyi gizli tut. Aile hayatını, geleceğe dair planlarını ve Matematik çalışma planlarını. YKS Matematik sınavlarına hazırlanırken yalnız kalmaktan korkma, hedefler kişiseldir. Üniversite hayalin varsa, hayalinin peşini bırakma. Başka bir öğrenci Matematik problemlerini çözemiyorsa, senin de çözemeyeceğin anlamına gelmez. Bu yüzden bu durumu başkalarının söylemesine de izin verme. Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alan arkadaşların; senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar.

Beylikdüzü En İyi Matematik Ders hocasına göre, eteleme hastalığına sahip öğrencilerin 5 özelliği vardır:

-Her şeyi son anda yetiştirmek için övünmek.

-Matematik ödevlerinden başarısız olmayı geciktirme isteği.

-Geciktirme kalıplarını her durumda kullanma.

-Geometri çalışmak için zayıf zaman yöntemi,

-Matematik çalışmamak için çok iyi bahaneler.

Atakent Matematik Üniversite Hazırlık Hocası için, öğrenci, günü en iyi nasıl değerlendireceğini çok iyi bilmelidir. Planında hangi zaman ne yapacağını iyi bilmelidir. Şimdi, yapılan araştırmalardan yola çıkarak, bir günün nasıl verimli olacağını görelim. Hayatta başarılı olmuş, ömürlerine birkaç insanın yapabileceği kadar çok işleri sığdırmış başarılı ve meşhur kişiler, sabah vakitlerinin önemine dikkat çekmişlerdir. Bu kişiler sabah erken kalkıp sonrada uyumamayı başarıya götüren önemli bir etken olarak vurgulamışlardır.

 

MATEMATİK İÇİN PLAN

Atakent En İyi Matematik Ders Verenler Hocası için, Matematik çalışmak için ve  günü verimli kullanmak için en iyi plan şarttır. YKS Matematik sınavlarında başarıya ulaşmak, günü verimli kullanmakla doğru orantılıdır. Öğrenci Matematik ödevini yaparken, sürenin yetersizliğinden yakınıyorsa orada bir eksiklik vardır. Bu durum da  planlama eksikliğidir. Dahası, birçok öğrenci ise plan yaptığı halde gerekli öğrenmenin gerçekleşmediğinden şikâyetçidir. En İyi plan yapılırken planın en verimli nasıl işletileceği veya en verimli çalışmanın ne şekilde yapılacağı bilinmezse bu yakınmalar sürüp gider. İş

Bahçeşehir En İyi Matematik Özel Ders hocasının araştırmalarına , “Kortizol” gibi, uyanıklık veren hormonların en fazla salgıladığı periyodun sabah 08-11 arası olduğunu ortaya koymuştur. Araştırmalarda, bu saatlerin Matematik çalışmak için planlama, düzenleme ve ileriye dönük düşünce üretimi için en verimli saatler olduğu sonucuna varılmıştır. Dahası, planlama aşmamasında sabah saatleri mümkün olduğunca Yeni Geometri konularını öğrenmeye yönelik etkinliklere ayrılmalıdır.

Sonuç olarak, Uzman Atakent Matematik Özel Ders Öğretmeni sizlere, YKS Matematik deneme sınavlarında netlerinizin devamlı artarak devam etmesini  diler.

Karakayalı, Cevat

Math Cevat Tutor

22.04.2023



Bir Cevap Yazın