Bakırköy Uzman Matematik Özel Ders Öğretmeni

Bakırköy Uzman Matematik Özel Ders Öğretmeni

MATEMATİK İÇİN HEDEFLER: MATEMATİK İÇİN ÖĞRENMENİN YAPI TAŞLARI

Bakırköy Uzman Matematik Özel Ders Öğretmeni diyor ki: Çocuğunuzun daha başarılı bir Matematik öğrenme hayatı ve eğitimi olsun ister misiniz? YKS Matematik sınavlarına hazırlanan bir öğrenci değişti ise, iki önemli nedeni vardır. Birincisi, çok şey öğrenmiştir. İkincisi, canı çok yanmıştır. Matematik Özel Ders Atakent Hocasına, “Matematik öğrenirken acı çekecek miyiz” dedim. “Evet “ dedi. “Hep mi?” dedim. “Hep” dedi. “Neden diyemedim. Ve devam etti. “Acılar öğrenmenin ve mutluluğun ücretidir. Ayrıca, unutma hiçbir öğrenme ve mutluluk bedava değildir.” Dedi.

Bakırköy Uzman Matematik Özel Ders Öğretmeni
Bakırköy Uzman Matematik Özel Ders Öğretmeni

Bakırköy Uzman Matematik Özel Ders Öğretmeni için, Matematik başarı, Matematik Özel Ders Atakent Öğretmeni ile önceden belirlenen bir hedefin aşamalar halinde gerçekleşmesidir. Matematik dersinde başarılı öğrenci: Pratik öğrenci, istediğini elde etmeyi bilendir. Filozof, öğrencilerin ne istemesi gerektiğini bilendir. Başarılı öğrenci, istemesi gerekeni elde etmeyi bilendir.

Matematik için başarı en iyi tanım böyledir: “Matematik için başarı, önceden belirlenen bir hedefin aşamalar halinde gerçekleşmesidir.” Bu tanım, öğrencilik hayatındaki amacı her ne olursa olsun herhangi bir öğrenci için uygun görülebilir. Kişisel değerlerinize ve görüşlerinize göre, Matematik dersindeki başarıyı istediğiniz kalıba sokabilmeyi olanak tanır. Aynı zamanda Matematik dersindeki hedeflerin gerçekten ne kadar önemli olduğunu anlatır. Matematik dersinde belirlenmemiş hedefler olmaksızın, başarı ulaşılmazdır, zira başarı gerçekte bu hedeflere ulaşmaktır. Matematik için hedefler sadece istenen sonuçları tanıtmakla kalmaz. Ayrıca, tüm yol boyu yardımcı olur. Dahası, hedefler, başarıya giden yoldaki ölçülebilir kilometre taşlarıdır.

MATEMATİK İÇİN KOYULAN HEDEFLER ÖĞRENCİYİ GÜDÜLENDİRİR

Bakırköy Matematik Özel Ders Hocasına göre, Hedef belirlemek, iki türlü öğrencilere yardımcı olur: Birincisi öğrenci hedef üzerinde çalışırken, koyduğunuz hedef de öğrencinin üzerinde çalışır. Size atış yapabileceğiniz somut bir hedef tahtası oluşur. İkincisi öğrenci Geometri hedefi üzerinde çalıştıkça, hedefleri başardıkça, başarı hissi duyarsınız. Ayrıca, pek çok öğrenci için, hedef belirleyerek ona ulaşmaya çabalamak bir oyun haline gelebilir. Zaman geçip siz hedeflerinize ulaşmaya devam ettikçe, çalışma tarzınız ve düşünce yönteminiz değişmeye başlar. Hedef belirlemek ve bunları ulaşılabilir hedefler olarak belirlemek çok önemlidir. Hedefleriniz belirli yani ölçülebilir değilse bu, sizin hevesinizi azaltır. Eğer ilerlemenizi belirli hedeflerle ölçemezseniz, moraliniz bozulur ve pes ederiniz.

HEDEFLER MATEMATİK İÇİN ÖNCELİKLERİMİZİ KORUR

Matematik için hedef saptama, gün içerisinde önceliklerimize yardımcı olur. En önemli problemin ne olduğunu unutan öğrenci, mevcut durumun kölesi olur. Geometri dersinde ön sıralarda olmak isteyen bir öğrenci neyi ihmal etmesi gerektiğini bilendir. Hedefi olmayan öğrenciler, büyük güçleri ve potansiyel enerjileri bulunduğu halde, enerjilerini asıl kullanmalarının dışında tüketirler. Hedefler bize zamanımızı kullanma gücü verir.

Öğrenciler gelecek ile ilgili Geometri için hayaller kurar, geçmişte yaptıkları hatalara üzülürken aslında elinde bulunan zaman avuçlarından kum taneleri gibi kayıp gider. Geometri dersinde başarılı olan öğrenciler içinde bulundukları zamanı çok iyi kullanırlar. Her hedefe ulaşma, daha ufak hedefler veya basamakların geride bırakılması ile gerçekleşir.

Şöyle ki, YKS Matematik sınavına hazırlanmak göreve odaklaşır ve harcadığınız gücün görüşünüzü gerçekleştirecek hedeflere ulaştığınızı bilirseniz başarılı olabilirsiniz.

Sonuç olarak, Bakırköy Matematik Özel Ders hocasına göre, Matematik dersinde şu anda nerede olduğunuzu kestiremiyorsanız, harita ve pusula hiçbir işe yaramaz! Bakırköy Uzman Matematik Özel Ders Öğretmeni sizlere, YKS Matematik Sınavlarında aşarılar diler.

Karakayalı, Cevat

21.05.2023



Bir Cevap Yazın